Bukvić: Ulaganje u obrazovanje investicija koja dugoročno daje profit

Bukvić: Ulaganje u obrazovanje investicija koja dugoročno daje profit

Direktor BBI banke Amer Bukvić uručio je ugovore o stipendijama najboljim učenicima iz BiH za studij na prestižnim svjetskim univerzitetima.

Riječ je o programu koji BBI banka realizira u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). U izboru za dobitnike stipendija i nastavak edukacije na vodećim  univerzitetskim centrima učestvovali su učenici iz 58 zemalja svijeta, a najbolji među njima dobili su stipendije koje će pokriti troškove školovanja i boravka u inozemstvu.

Pravo učešća imali su učenici i studenti za studije iz grupacije medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka.

 - U poslovnom svijetu samo je znanje kapital koji se ne može izgubiti. Ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija je koja dugoročno daje profit. Razumijevajući važnost stalnog usavršavanja i napredovanja BBI banka kao društveno odgovorna institucija od svog osnivanja na različite načine pomaže obrazovanje nadarenih učenika i studenata. Također, želim naglasiti da vjerujemo i podržavamo sistem meritokratije, stoga smo odlučili podržati najbolje učenike i dati im priliku da dobiju znanja na najboljim svjetskim univerzitetima i kako bi ta znanja primijenili sutra za rast i razvoj BiH - izjavio je Bukvić.

Amina Mehić iz Gračanice, buduća studentica medicine na "Istanbul Universitesi", izrazila je zahvalnost BBI banci na ovakvoj prilici. Šejla Karup iz Sarajeva također će studirati medicinu na "Istanbul Universitesi".

- Ovo je životna prilika i jako sam zahvalna BBI banci i Islamskoj razvojnoj banci na mogućnosti da obrazovanje nastavim na ovom prestižnom univerzitetu - kazala je Karup, saopćeno je iz BBI banke.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar