U znak protesta zbog odluke Trumpa: Betlehemsko božićno drvce u mraku

U znak protesta zbog odluke Trumpa: Betlehemsko božićno drvce u mraku

Palestinci su ugasili božićna svjetla u mjestu Isusova rođenja u Betlehemu u srijedu navečer u znak protesta zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad, prenose svjetske agencije.

Božićno drvo urešeno svjetlima ispred betlehemske bazilike Rođenja Isusova, gdje se vjeruje da je Isus rođen, i drugo u Ramallahu, pored groba bivšega palestinskoga vođe Jasera Arafata, potonulo je u mrak.

'Svjetla na božićnom drvcu ugašena su po nalogu gradonačelnika u znak protesta zbog Trumpove odluke', rekao je Fady Ghattas, predstavnik gradskih vlasti za odnose s javnošću.

On je rekao da nije jasno hoće li svjetla biti ponovno upaljena prije središnjih božićnih svečanosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da Trumpov korak označava početak novog pristupa izraelsko-palestinskom sukobu te da je to 'povijesna prekretnica'.

Arapi i muslimani širom Bliskog istoka osudili su američku odluku kao zapaljivu u ionako nestabilnoj regiji. Evropska unija i Ujedinjeni narodi izrazili su zabrinutost zbog mogućih posljedica za obnovu mira između Izraela i Palestinaca.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar