Reisu-l-ulema u Evropskom parlamentu

Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović na poziv grupe zastupnika iz grupacije Evropskih narodnjačkih stranaka (EPP), predvođenih izvjestiteljem za BiH Cristianom Dan Predom, danas će učestvovati u radu konferencije "Evropska BiH, kulturna raznolikost i pomirenje".

Uz Reisu-l-ulemu konferenciji je prisustvovao i kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, visoki predstavnik OHR Valentin Incko, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i više zvaničnika iz BiH i EU, prenosi Radio BIR.

Večeras će reisu-l-ulema Kavazović prisustvovati otvaranju izložbe u Parlamentu EU o kulturnom naslijeđu BiH.

U jutarnjim satima u prostorijama Predstavništva IZ Reisu-l-ulema se sastao sa predstavnicima vjerskih zajednica koj djeluju u Briselu.

U pratnji reisu-l-uleme su direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ-e Razim Čolic, savjetnik reisu-l-uleme za medije Muhamed Jusić i voditelj rredstavništva IZ u Briselu Senaid ef Kobilica.

Na sastanku sa predstavnicima Jevrejske zajednice, Savjeta evropskih crkava i organizacjie Religija za mir reisu-l-ulema Kavazović je rekao kako nakon presuda suda u Hagu trebamo novu strategiju za Balkan koja će u fokus staviti žrtve i koja će garantovati da se sačuva sjećanje na ono što se dešavalo ali da se društva i države usmjere ka budućnosti.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar