"Sve će proći, osim dobra koje smo učinili"

"Sve će proći, osim dobra koje smo učinili"

Jelena Nikolić, djevojka koja je rođena i živi u Tesliću. Nakon što je naišla na puno zatvorenih vrata i adresa u nadi da će pronaći sredstva za štampanje njene knjige, obratila se vlasniku i direktoru Hifa Oil, Izudinu Ahmetliću i naišli na razumijevanje i podršku.

Njenu priču prenosimo u cjelosti:

Komunikacija (lat. comunicatio) predstavlja veoma važnu aktivnost koju svakodnevno svjesno ili nesvjesno primjenjujemo u različitim životnim situacijama.

Veoma je važno obratiti pažnju ne samo na sadržaj poruka koje razmijenjujemo, već i na njihovu formu, jer vrlo često jedno utiče na drugo. Zbog čega sve više i više izbjegavamo komunikaciju sa ljudima, kao da smo se udaljili jedni od drugih?

Pokušavamo da za svoje postupke pronalazimo različita opravdanja? Ne želimo naprijed, zaglavljeni smo u jednoj kolotečini, koja stvara ogromnu barijeru među svima nama? Živimo u prošlosti, ni svjesni nismo da smo pregaženi vremenom.

Nema više energije koja nas pokreće? Kiša se stapa sa snijegom, u prostoriji je toplo. Čekam... Osjećam se neprijatno da pozovem ponovo broj na telefon, dok mi kroz glavu prolaze razne misli. Smiri se, izdajem naređenje sama sebi.

- Direktor kasni, želite nešto da popijete?

- Ne hvala, vidno nervozna odgovaram.

Konačno, vidim siluetu čovjeka koji mi lagano prilazi.

Trema, stres, strah, kako da sebe predstavim u najboljem svjetlu, možda da odustanem od svega, prolazi mi kroz glavu. Naravno, to je najlakše, ali neću to da uradim. Ne boj se, što ne znaš, boj se što ne učiš. Koliko god jak vjetar duvao, planina se ne sklanja pred njim.

Kada vjerujem ja, možda još neko povjeruje. To se upravo u ovom slučaju desilo kod mene. Energija koja pokreće, njihov je moto. I odlično se slaže uz Hifa Oil. Zato što oni to jednostavno jesu. Nakon prijatnog, osvježavajućeg, edukativnog razgovora sa gospodinom Izudinom Ahmetlićem, shvatite da nije baš slučajan njihov moto firme.

Sam gospodin Ahmetlić zrači tom pokretačkom energijom, entuzijazmom, pozitivnom energijom. Čak šta više, život bi se mogao sažeti u pola sata razgovora, koliko sam provela sa ovim prijatnim gospodinom. Ovim pismom želim da izrazim duboku zahvalnost i HVALA na ukazanom povjerenju koje mi je od strane pomenutog ukazano. Taj kišni dan, iako nekome sumoran, meni je bio prelijep, srećan, i donio jedna nova iskustva i poznanstva. Jednostavno cijeli kolektiv Hifa Oila zrači pozitivnošću.

Za svaku je pohvalu da na našim prostorima pored svih nedaća koje su nas snašle, postoje ljudi koji vjeruju u bolje sutra, vjeruju u mladi naraštaj, žele da pruže pomoć, povrate nadu koja se po nekoliko puta kao ustajali plamen svijeće gasila. Ta vjera i nada često drže čovjeka da se otisne, usudi se, da sanja malo drugačije, iako odgajani često drugačijim uvjerenjima, po riječima gospodina Ahmetlića, treba imati svjetlost u očima i pokretačku energiju, i ni najmanje sumnjati u sebe.

,,Jeste teško ponekad ali nije nemoguće‘‘.

,,Kada si u tami vole te, a kada sijaš tada im tvoja svjetlost smeta‘‘.

Citati iz nadolazeće knjige ,,Divenire’’ u čiju relizaciju se uključio gospodin Ahmetlić i njegova firma Hifa Oil. Nije pogrešno ako se zahvalim još jednom. HVALA.

Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav... Sve će proći, osim dobra koje smo učinili. Pronađite energiju koja vas pokreće!

S poštovanjem,
Jelena Nikolić

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar