Održana sjednica Rijaseta IZ u BiH: Imenovani UO Vakufske direkcije i Medija-centra

Održana sjednica Rijaseta IZ u BiH:  Imenovani UO Vakufske direkcije i Medija-centra

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 39. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen nacrt plana rada i budžeta Rijaseta i njegovih ustanova u 2018. godini. Donesena je odluka o osnivanju Instituta za društvene i religijske studije u Tuzli.

Rijaset je također razmotrio i usvojio prijedlog Pravilnika o dijaspori,  Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja personalne evidencije i Pravilnika o uspostavi i vođenju pravnih subjekata IZ-e, kao i više drugih dokumenata iz svoje nadležnosti.

Raspravljajući o više kadrovskih pitanja i rješavajući radno -pravni status uposlenih u Islamskoj zajednici, Rijaset je imenovao Upravni odbor Vakufske direkcije i UO Medija-centra. Dr. Dževada Šuško je imenovana na mjesto direktorice Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, a hfz. Aid Tulek na mjesto direktora Karađoz-begove medrese.

Rijaset je dao saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor u akademsko zvanje na FIN-u,  kao i saglasnost za prijem pomoćnika muftije za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu travničkom. Na kraju je Rijaset razmatrao više prijedloga Ureda za društvenu brigu za dodjelu pomoći organizacijama i pojedincima.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar