Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Fojnički MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ (Majstori i drvo) iz Fojnice dobitnik je dvije nagrade German Design Award za 2018. godinu.

Nagrada “Winner” u kategoriji Excellent Product Design Furniture dodijeljena je za komodu iz kolekcije 'Primum' dizajnera Ade Avdagića , dok je nagrada “Honorable Mention”, u istoj kategoriji,  pripala stolici iz kolekcije 'Elle' dizajnerice Nataše Perković.

- Zahvalan sam našim timovima koji su vrijedno radili na realizaciji ovog složenog projekta. Ovo je do sada najznačajnija međunarodna potvrda našeg uspjeha. Obje kolekcije su idealan spoj umijeća vrhunskih majstora i sjajnih bosanskih dizajnera i drago nam je da to prepoznaju žiriji natjecanja u oblasti produckt designa čiji kriteriji su među najvišim u Evropi i svijetu - izjavio je Muhamed Pilav, vlasnik i direktor komapnije MS&WOOD.   

German Design Award je najznačajnije takmičenje Njemačkog vijeća za dizajn koje predstavlja “pionirske kontribucije njemačkoj i međunarodnoj dizajn sceni.” Osnivanje Njemačkog vijeća za dizajn, organizatora takmičenja German Design Award, inicirao je njemački Bundestag 1953. godine s ciljem pružanja podrške i promocije njemačkom dizajnu.  

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 360 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept cjeloživotnog učenja. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri, saopćeno je iz kompanije.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar