Amer Bukvić i BBI banka dobitnici prestižnih priznanja Cambridge IF Analytica

Amer Bukvić i BBI banka dobitnici prestižnih priznanja Cambridge IF Analytica

Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International d.d. (BBI) dobitnik je priznanja za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banka za "Najuspješniju islamsku banku u Evropi" po izboru Cambridge IF Analytica iz Velike Britanije.

Priznanja su Bukviću uručena jučer na svečanoj ceremoniji IRBA - Islamic Retail Banking Awards organiziranoj u Dubaiju.

Izbor za najbolje lidere proveo je specijalni komitet sastavljen od vodećih svjetskih eksperata iz islamskog bankarstva i akademske zajednice. Nagrade se dodjeljuju individualcima koji su pokazali veliku posvećenost razvoju, rastu i uspješnosti islamskog bankarstva. Priznanje za najboljeg transformacijskog lidera dodjeljuje se harizmatičnim pojedincima koji inspirišu ljude ka ostvarivanju ciljeva i koji imaju nekonvencionalan način u ostvarivanju vizije.

Islamic Retail Banking Awards (IRBA) promovira izvrsnost institucija i uspješnih praksi iz oblasti islamskog bankarstva, radi jačanja globalne industrije islamskih finansijskih usluga. IRBA dodjeljuje nagrade za najstabilnije islamske banke na osnovu najrigoroznijih analiza efikasnosti od strane Cambridge IF Analytica. 

Cambridge IF Analytica iz Velike Britanije je analitička kuća iz oblasti finansijskih usluga koja je specijalizirana za razvoj savremenih analitičkih alata za evaluaciju poslovnih podataka, procjenu makroekonomskih pokazatelja i praćenje trendova na tržištu, saopćeno je iz BBI banke. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar