HDZ najavio obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne

HDZ najavio obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne

Gradski odbor Mladeži HDZ-a BiH Mostar, u saradnji s Hvidrom Mostar i Glavnim vijećem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u subotu, 18. novembra, organizira obilježavanje 26. godišnjice utemeljenja tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Program započinje polaganjem vijenaca na spomen-obilježju svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred Doma hercega Stjepana Kosače, nakon čega će u katedrali Marije Majke Crkve, u 18 sati, uslijedit sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje, prenosi Fena.

Nakon mise, bit će upriličena kolona sjećanja do Vukovarske ulice i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata.

Kako je saopćeno, tzv. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna utemeljena je 18. novembra 1991. godine kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Haški tribunal će krajem ovog mjeseca donijeti pravosnažnu presudu Jadranku Prliću i ostalima iz vojnog i političkog vrha tzv. HZ HB, odsnosno HR HB,  za "udruženi zločinački poduhvat" s ciljem secesije dijela BiH i priključenja Hrvatskoj.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar