Priznanja za kompanije sa natprosječnim pokazateljima poslovanja

Priznanja za kompanije sa natprosječnim pokazateljima poslovanja

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH danas je  održana konferencija za medije povodom realizacije projekta.

Informacije o finansijskom poslovanju, poslovnim analizama i rizicima, ključni su podaci za donošenje kvalitetnih odluka kompanija, ali i jasan pokazatelj ekonomske stabilnosti jedne zemlje.

Narušena likvidnost jedan je od najvećih opasnosti za tržište i mogu izazvati ozbiljne probleme, kako za firme, tako i za domaću privredu u cjelini. 

Upravo zbog toga, najveća bonitetna kompanija u BiH  LRC d.o.o. Sarajevo je prije tri godine pokrenula projekt "POUZDANOST" s ciljem da na domaćem tržištu identifikuju firme koje bilježe natprosječne poslovne rezultate.

20171209122325_IMG_1790.jpg - Priznanja za kompanije sa natprosječnim pokazateljima poslovanja

Alena Ahmetspahić-Fočo: Urednica Poslovnih novina

"Još od 2000-te godine LRC kontinuirano radi na prikupljanju, obradi i distribuciji poslovnih informacija, prije svega o finansijskim pokazateljima poslovanja domaćih i kompanija u regiji. Upravo ove informacije su temelj projekta POUZDANOST 2017, jer predstavljaju objektivan i nezavisan okvir za formiranje bonitetnih ocjena", kazao je  direktor razvoja LRC BIS Damir Damadžić na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH povodom realizacije projekta Pouzdanost 2017.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija  zasnovano je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je da se kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogući da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

"Domaće kompanije sa najboljim bonitetnim ocjenama, svojim radom i uspjehom na tržištu neosporno su zaslužile priznanje "Bonitetna zvijezda 2017" i nama u LRC-u je veliko zadovoljstvo biti im podrška i kroz ovaj projekat pružiti im dodatnu inspiraciju za dalji razvoj. Stoga, dodjela bonitetnih priznanja na poslovnoj konferenciji POUZDANOST 2017 biće i idealna prilika za upoznavanje, druženje i umrežavanje predstavnika bonitetno pouzdanih kompanija i svih onih koji iskreno podržavaju ovaj projekt", dodao je Damadžić.

Ovogodišnju kampanju  kompanija LRC provodi u saradnji sa Poslovnim novinama iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada, sa suorganizatorom BBI VIP Business Clubom.

Bogato iskustvo u organizaciji i dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama kroz projekat "100 najvećih u BiH", zasigurno će biti značajno i za organizaciju poslovne konferencije "POUZDANOST 2017".

"Zanimljiv podatak iznio je i dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bruno Bojić koji je kazao da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene rangiranjem bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunjavanju kriterije. Među njima je čak 85 posto malih i srednjih preduzeća, a koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u prethodnoj godini čini čak 15,4 milijardi KM", rekla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije, kazao je direktora Marketinga i komunikacija Bosna Bank International d.d. Sarajevo Dino Selimović, jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te da će kao suorganizatori pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede".

Kako je naglasio Mirza Bavčić generalni direktor Express Courier d.o.o. , projekat POUZDANOST 2017 je u posljednje tri godine jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator motivacije za najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini, a od ove godine ovom projektu se priključila i kompanija Express Courier d.o.o..

"Wiener osiguranje se sa zadovoljstvom odazvalo pozivu da podrži uglednu poslovnu konferenciju "POUZDANOST 2017" kao Specijalni partner. Cijeneći pouzdanost u poslovanju, Wiener osiguranje nastoji da omogući dodatni doprinos kroz podršku konfernciji, ali i da pružanjem osiguravajuće zaštite obezbijedi da poslovanje što većeg broja kompanija u BiH bude pouzdanije", izjavio je Sanjin Tankosić, direktor Regionalnog centra Sarajevo Wiener osiguranja.

Poslovna konferencija "Pouzdanost 2017" održat će se 23.11. 2017. godine, u hotelu Hills u Sarajevu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar