Privredno čudo iz Novog Travnika: Pogledajte kako izgleda Industrijsko-uslužna zona "Neobarje"

Industrijsko-uslužna zona "Neobarje" u Novom Travniku definitivno je izišla iz  greenfield faze  tj. zelene zone te postala  respektabilno mjesto poslovanja, prenosi bh. informativni servis INS.

Kako je potvrđeno u Općini Novi Travnik, nakon otvaranja objekata  privrednih subjekata“ Alfa-Metabo“ d.o.o. i „ Kavat“ d.o.o., u toku je  završna faza izgradnje poslovnog objekta firme „ David“ d.o.o.

Prepoznatljivi novotravnički brend „ FTM“ d.o.o.  Novi Travnik podigao je  konstrukciju za izgradnju svog proizvodnog pogona a u njegovoj  neposrednoj blizini  izliveni su  temelji za izgradnju poslovnog objekta firme “ Eurodom“ d.o.o.

"Pozitivnih pomaka ima i oni su vidljivi. Možda najvidljiviji u naše dvije industrijske zone, osobito zoni „Neobarje“ koju smo od zarasle zelene površine pretvorili u prostor u koji dolaze investitori, grade poslovne kapacitete i upošljavaju radnike. Mi kao jedinica lokalne samouprave poduzimamo brojne korake koji će zonu učiniti zanimljivom investitorima, u smislu da ulažemo u putnu i komunalnu infrastrukturu, uz istovremeno pojednostavljivanje procedura dobivanja dozvola za izgradnju poslovnih kapaciteta, pri čemu svakako insistiramo na poštivanju zakonskih odredbi", kazao je nedavno u intervjuu za INS načelnik Novog Travnika Refik Lendo.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar