Općina Stari Grad pruža podršku najboljim poslovnim idejama

Općina Stari Grad pruža podršku najboljim poslovnim idejama

Općina Stari Grad objavila je danas na svojoj web stranici Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo.

Sredstva su namijenjena razvoju preduzetništva i sampozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Sufinansiranje će obuvatiti troškove registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostalih troškova.

Visina bespovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi do 5.000,00 KM a prijaviti se mogu mladi sa područja Općine.

Poziv je objavljen u skladu sa općinskom Strategijom lokalnog razvoja za period od 2014. do 2018. godine koja kao strateške prioritete koji treba d doprinesu povećanju zaposlenosti predviđa promociju raspoloživih programa sufinansiranja privrednika u svrhu zapošljavanja i edukaciju građana za samozapošljavanje.

Općina Stari Grad Sarajevo je prepoznala važnost ovih ciljeva i kontinuirano kroz različite programe podrške sufinansiranja nastoji poboljšati kvalitet življenja i standard građana Općine Stari Grad Sarajevo. Sredstva planirana u Budžetu Općine Stari Grad Sarajevo za podsticanje preduzetničke inicijative kroz takmičenje preduzetničkih ideja i održivih poslovnih planova predstavljaju odlučnost Općine Stari Grad u ispunjenja strateških ciljeva, navodi se u javnom pozivu objavljenom na web stranici Općine, prenosi BiznisInfo.

Na osnovu Javnog poziva bit će odabrani najbolji poslovni planovi mladih koji će biti i novčano podržani.

Na poziv se mogu prijaviti mladi koji su nezaposleni, imaju prebivalište na području Općine Stari Grad te nisu stariji od 35 godina.

Kako se navodi u pozivu, najbolji planovi biće odabrani na osnovu procjene održivosti ideje, inovativnosti, kvalitete ponuđenog plana, itd.

Rok za prijavu na javni poziv je 6. septembar 2017, a detaljne informacije o uslovima i načinu prijave možete pronaći na web stranici Općine Stari Grad.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar