BBI i Vlada BPK omogućili povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte

BBI i Vlada BPK omogućili povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte

Javni poziv privrednicima sa područja Bosanskopodrinjskog kantona Goražde da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) i Vlade BPK objavljen je danas u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

BBI i Vlada Bosanskopodrinjskog kantona Goražde omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte sa područja BPK. Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM. Zahvaljujući subvenciji Vlade BPK u iznosu od 378.000 KM, kompanije registrovane na području BPK sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 1,89 posto.

Radi se o sredstvima koja su namijenjena svim subjektima sa područja Bosanskopodrinjskog kantona, a posebno za povećanje postojećih kapaciteta ili unapređenje usluge, nova zapošljavanja ili u svrhu održavanja tekuće likvidnosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do iskorištenja predviđenih fondova, saopćeno je iz BBI banke.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar