U povodu Međunarodnog dana štednje: BBI banka obradovala mališane

U povodu Međunarodnog dana štednje 31. oktobra danas su učenici trećeg razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Sarajeva posjetili Centralu BBI banke u Sarajevu.

Djecu je u filijali u Sarajevu dočekao Damir Zukanović, rukovodilac  Filijale Sarajevo sa saradnicima  gdje su na  jednostavan i djeci razumljiv način pokazali poslovanje banke i objasnili kakvo je to zanimanje bankar. Djeci se nastojalo ukazati na važnost štednje, a odgovarali su i na niz zanimljivih dječijih pitanja.

Na sličan način Dan štednje obilježen je i u ostalim poslovnicama BBI banke. Tako je Filijala Tuzla ugostila mališane iz vrtića „Aladin" i učenike II b iz Osnovne škole „Slavinovići”. Poslovnica BBI banke u Konjicu ugostila je učenike „Druge osnovne škole“, dok je Filijala Mostar bila domaćin učenicima trećeg razreda „Četvrte osnovne škole“.  

Mališani iz trećeg razreda  “Četvrte osnovne škole“ iz Brčkog informacije o značaju štednje saznali su u filijali BBI u Brčkom, dok su njihovi vršnjaci iz “Prve osnovne škole” iz Bugojnog  čas štednje imali u filijali BBI u ovom gradu. Predškolci iz vrtića „Filii“ iz Bihaća prve informacije o štednji saznali su u Filijali BBI u ovom gradu. 

Mališani su se naročito razveselili prigodnim poklonima, a tokom posjete BBI banci uz slatkiše, uručene su im njihove prve štedne kasice. 

BBI banka kao društveno odgovorna banka koja naročitu pažnju posvećuje obrazovanju mladih kroz stipendiranje učenika, studenata i postdiplomaca,  na Međunarodni dan štednje u svim svojim poslovnicama i filijalama ugostila je mališane iz BiH i dala svoj doprinos unapređenju zdravih navika štednje još od djetinjstva.

Štednja je jedan od temelja rasta i razvoja svakog društva preko kojeg se dolazilo do višeg životnog standarda i stabilnosti nacionalnih ekonomija. Osim jedinstvene štednje sa stopostotnom garancijom, BBI banka je za štediše koji svoj novac povjere BBI banci pripremila posebne pogodnosti.

 

Za više informacija o ovoj ponudu štednje posjetite najbližu poslovnicu BBI banke, posjetite stranicu www.bbi.ba ili pozovite besplatni info broj 0800 200 20.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar