Fondacija Hastor partner spektakularne izložbe Mersada Berbera

Fondacija Hastor partner spektakularne izložbe Mersada Berbera

Fondacija Hastor ponosni je partner Prve posthumne retrospektivne izložbe bosanskohercegovačkog umjetničkog velikana Mersada Berbera koja će se održati 6. jula u arhitektonski prilagođenom holu sarajevske Vijećnice

Radi se o jednom od najvažnijih kulturnih događaja u BiH ove godine, a prisustvo izložbi potvrdili su poznati stručnjaci iz oblasti umjetnosti u svijetu.

„Fondacija Hastor svojim djelovanjem nastoji doprinijeti razvoju kompletnog društva. Smatramo da je kultura jedan od osnovnih stubova ovog razvoja te nam je zadovoljstvo biti partner Prve posthumne izložbe eminentnogbosanskohercegovačkog umjetnika Mersada Berbera. Gotovo 10 godina nakon što smo u Wolfsburgu 2008. organizirali izložbe bh. slikara Mersada Berbera i Hame Ibrulja pod nazivom "Europska umjetnost iz Bosne", ponosni smo da ponovo imamo priliku biti dio jednog ovako velikog događaja“ izjavio je Eldin Hadžiselimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije Hastor.

U Vijećnici koja će biti otvorena dva mjeseca u periodu od 7. jula do 7. septembra bit će prezentirani svi važniji Berberovi opusi - od studentskih početaka, drvoreza u slavu Velaskeza, ciklusa Skender-Vakuf, Dubrovačkih flora, Srebrenice pa do posljednje faze njegovih autoportreta. Kroz podršku u organizaciji ove izložbe, Fondacija Hastor želi doprinijeti predstavljanju bosanskohercegovačke kulture, tradicije i mitologije.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar