BBI banka i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona osigurali 18,9 miliona KM za privredu

Bosna Bank International (BBI) i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte sa područja BPK. Tim povodom Emir Oković, premijer Bosansko-podrinjskog kantona i Edin Brkić, direktor Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke, potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji, saopćeno je iz te banke.

Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu od 18.900.000 KM. Zahvaljujući subvenciji Vlade BPK u iznosu od 378.000 KM, kompanije registrovane na području BPK sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 1,89 posto. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar privrede u Vladi BPK Anes Salman.

"Riječ je o projektu kojim su osigurana najpovoljnija sredstva na tržištu i koja će zasigurno pomoći privrednim subjektima i olakšati im poslovanje. Važno je napomenuti da osim za mala i srednja preduzeća sredstva su namijenjena i obrtnicima kao i novoosnovanim kompanijama. Vlada BPK na ovaj način, subvencioniranjem dijela profitne marže, želi dati svoj doprinos razvoju privrede na području Kantona", kazao je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Oković.

Edin Brkić, direktor Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke istakao je kako je privatno-javno partnerstvo ključno u ekonomiji jedne države.

"Ovaj model saradnje BBI banka već primjenjuje i u drugim općinama i kantonima širom države i pokazao se kao veoma uspješan. U ovim izazovnim vremenima važno je da poduzetnicima ponudimo olakšice kako bi nastavili razvijati kapacitete i održali i povećali broj zaposlenih", izjavio je Edin Brkić, direktor Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

Radi se o sredstvima koja su namijenjena svim subjektima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, a posebno za povećanje postojećih kapaciteta ili unapređenja usluge, novih zaposlenja ili korištenja sredstava u svrhu održavanja tekuće likvidnosti. Uskoro će u dnevnim novinama biti objavljen i javni poziv privrednicima da apliciraju za ova povoljna sredstva.

Zainteresirani privrednici za sve detaljnije informacije o subvencioniranoj liniji Bosansko-podrinjskog kantona mogu dobiti  u poslovnici BBI banke u Goraždu ili na broj telefona 038 241- 491.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar