Lubina džamija: Održana tradicionalna Večer Kur'ana i ilahija za žene

Piše: Nedim Botić

Džemat Lubine džamije na Vratniku je organizovao tradicionalnu Večer Kur'ana i ilahija za žene.

Učesnice programa su bile sarajevske muallime: hfz. Amira Kadrispahić, Amela Brdar, Amra Abaz, Dženana Delić, Senida Balić i Enisa Meštrovac. Gost predavač je bila prof. dr. Dina Nadarević-Sijamhodžić, profesorica na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Voditeljica programa je bila Alma Hadžić, uposlenica Radija BIR.

Ovo je već sedma uzastopna godina kako Medžlis IZ Sarajevo i džemat Lubine džamije organiziraju Večer Kur'ana i ilahija za žene. Ova manifestacija je bila prva tog tipa na nivou Rijaseta, po čemu je posebna i bitna. Organizatori su željeli da odaju počast našim majkama, nenama, sestrama, kćerkama, pruživši im posebnu priliku da dušu okrijepe slušanjem Kur'ana i ilahija koje uče poznate muallime.

Večer Kur'ana i ilahija za žene je u Lubinoj džamiji okupila brojnu publiku, željnu da napoje duše sa čistog vrela Objave.

Ozarena lica gošći i džematlijki, sestrinska ljubav u srcima i ugodni trenuci druženja su najbolji pokazatelj da je ova manifestacija ne samo ispunila, već i premašila očekivanja organizatora.  Najveće zasluge za ovaj projekat idu pokretačima ideje, muallimi Enisi Meštrovac i njenom suprugu mr. Salihu ef. Meštrovcu, imamu Lubine džamije, koji su uložili veliki trud da sve protekne u najboljem redu.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar