Mostarci proizveli pametni privjesak: Puni mobitel, služi kao USB...

Mostarci proizveli pametni privjesak: Puni mobitel, služi kao USB...

Mostarska startup kompanija Amplius Electronics pokrenula je crowdfunding kampanju kojom namjerava prikupiti novčana sredstva za izradu Rubico pametnog privjeska.

Cilj je u mjesec dana prikupiti 30.000 dolara kojim će se dovršiti proizvodni alati, pokrenuti proizvodnja te lansirati proizvod na međunarodno tržište, priopćeno je Poslovnog parka Spark.

Rubico, pametni privjesak koji služi kao 'power bank', odnosno punjač za mobitele, ima memoriju kao USB, te NFC tag koji se može upotrijebiti za više funkcija.

Rubico je proizvod koji je nov na tržištu, jedinstven po svom izgledu i mogućnostima. Prototip koji sada postoji, funkcionalan je i spreman za daljnji proces izrade.

Uz sami proizvod dolazi i mobilna aplikacija, koja korisniku omogućava prijenos podataka s mobilnog uređaja na pametni privjesak, praćenje stanja o količini slobodne memorije na privjesku, kao i mogućnost snimanja video uradaka i fotografija direktnom pohranom na privjesak.

Proizvod je namijenjen svim korisnicima smartphone uređaja.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na Indiegogo platformi, a više informacija o kampanji moguće je dobiti na intrernetskoj stranici VIDEO#/backers.

Pod uvjetom da sve prođe kako je zamišljeno, Rubico bi trebao krenuti u masovnu proizvodnju krajem 2017. godine, a već krajem listopada planirane su prve isporuke za kupce. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar