Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Novo Sarajevo

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Novo Sarajevo

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Novo Sarajevo objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke., prenosi INS.

Radi se o Liniji koja će privrednicima sa područja Novog Sarajeva omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj nominalnoj stopi 0,49 posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od od 3.700.000,00 KM, a Općina Novo Sarajevo će iznosom od 150.000,00 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 4 posto. 

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti - fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Odlukom za korištenje sredstava u saradnji sa bankama – kreditna linija za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima iz budžetskih sredstava namijenjenih sufinansiranju profitne marže na kreditna zaduženja (Službene novine Kantona Sarajevo broj 16/17).

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima u održavanju broja zaposlenih i novom zapošljavanju u cilju rasta ukupnih privrednih aktivnosti, za tekuće poslovanje (kratkoročna finansiranja), trajna obrtna sredstva te osnovna sredstva i investicije (dugoročna finansiranja).  Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do 31.12.2017..

Dodatne informacije mogu se dobiti: u poslovnicama BBI banke na području Kantona Sarajevo, putem e-mail adrese: [email protected]  i/ili na telefone 033 275-264, 033 275-507, 033 275-234 i 033 275-705.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar