Gdje češ, bolan, Bošnjače, pljuvati po svojoj Bošnjakinji?!

Gdje češ, bolan, Bošnjače, pljuvati po svojoj Bošnjakinji?!

Predsjendik Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici i bivši srebrenički gradonačelnik Ćamil Duraković oglasio se večeras u povodu kamenovanja predsjendice Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munire Subašić danas u blizini Memorijalnog centra Potočari, ali i i pojedinih negativnih komentara u sarajevskim medijima i na društvenim mrežama vezanim za ličnost uvažene majke.

- Majka, majka koja je izgubila sina i muža u genocidu, žrtva genocida, fizički je napadnuta od mrzitelja koji negiraju genocid i kojima smeta njena borba za pravdu. Njena borba je časna, ona je majka iz Srebrenice koja obilazi svijet govoreći na sva usta ISTINU O GENOCIDU!

Na glavu mrtvog sina i muža ima penziju, i to je razlog kompromitiranja ove žene koja je simbol srebreničkih majki. I nije bolan nama teško kada o njoj govore oni koji veličaju ratne zločince i negiraju genocid! Ali, gdje ćeš, Bošnjače, pljuvati po svojoj Bošnjakinji na čiju čast ukazah maloprije?! Pa, kad pljuješ Munirinu čast, pljuješ Srebrenicu! Obilazi ti svijet i pričaj na sav glas o genocidu i riskiraj da te napadaju! Hrabrost i snaga je potrebna! A ovo što pojedini Bošnjaci rade nije ni jedno, ni drugo – napisao je Duraković.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar