Tabaković i Alivuković: Građani Srebrenice ne nasjedajte na provokacije

Tabaković i Alivuković: Građani Srebrenice ne nasjedajte na provokacije

Svjedoci smo, kako se približava obilježavanje 11. jula i 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice da tenzije rastu i da upornost na suživotu koji smo svih ovih godina gradili i izgradili neko pokušava srušiti.

Alija Tabaković, predsjednik Skupštine općine Srebrenice i Nermin Alivuković, zamjenik načelnika,   reagovali su nakon današnjeg napada u Potočarima na predsjednicu Udruženja majke enklava Srebrenica i Žepa Muniru Subašić

- Svi smo svjedoci da jedino zajedno možemo graditi mir i suživot, da Srebrenici jedino što treba su radna mjesta i jaka ekonomija, a konflikti i pokazivanje mišića nikome neće i ne mogu donijeti dobro - naveli su te pozvali građane Srebrenice da ne nasjedaju na "loše podvale iz neke daleke kuhinje ili na to što pojedinci svojim djelovanjem žele srušiti godinama građeni suživot".

Također, pozvali su ih da ostanu pribrani i ograde se od onog što može narušiti međuljudske odnose i mir u našem gradu.

- Pozivamo međunarodnu zajednicu, visokog predstavnika i politički vrh da svoj fokus vrate na Srebrenicu u punom kapacitetu i daju svoj doprinos u izgradnji suživota, jačanju ekonomije i sigurne Srebrenice. Pozivamo istražne organe da ispitaju okolnosti oko napada na majku Muniru Subašić, pronađu počinioca i eventualnog nalogodavca, te da učine sve i spriječe da se u periodu obilježavanja 22. godišnjice genocida ne dešavaju ovakvi ili slični incidenti, jer sa sigurnošću možemo reći da ovakva dešavanja nisu put kojim žele ići građani Srebrenice -  navodi se u saopćenju.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar