Dodik: Nisam čovjek koji prihvata prijetnje

Dodik: Nisam čovjek koji prihvata prijetnje

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da na njega niko od međunarodnim predstavnika nije vršio pritisak da odustane o referenduma u tom bh. entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH, pa ni visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Brajan Hojt Ji.

Dodik je ustvrdio da je on prošlost u američkoj diplomatiji i da će završiti kao ambasador u Makedoniji.

- Nisam čovjek koji prihvata prijetnje i ako neko kod mene želi da osigura suprotno ponašanje, može da prijeti – dodao je.

Smatra da bh. političari uz vraćanje ustavnim rješenjima treba sami da odluče kako će zemlja ići dalje.

Ponovio je da će taj referendum u RS-u biti održan, ako ga podržavaju i poslanici stranaka opozicije, odnosno ako postoji jedinstvo o tome u tom bh. entitetu.

- Ukoliko su suzdržani ili protiv, onda ćemo tražiti da se odluka povuče. Ako smatraju da ga treba održati, održat ćemo ga. Nudimo im da izaberu - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je da je spreman na razgovore s predstavnicima opozicije u RS-u na bitnim pitanjima za RS, ali i ponovio stav da je politika na nivou BiH "bila izdajnička po interese RS".

Smatra opravdanim prisustvo policije na sjednici Narodne skupštine RS-a, 13.septembra, i ističe da on stoji iza tog poteza, ustvrdivši da su opozicionari u parlamentu “provocirali policiju”.

- Ako treba da neko kaže da je pozvao policiju, evo ja stojim iza toga. I drugi put će biti isto – dodao je.

Kada je u pitanju njegova stranka, ponovio je tvrdnju da očekuje pobjedu kandidata za dvije najvažnije entitetske funkcije, kao i da SNSD osvoji 50 posto vlasti, a da im u tome pomažu svojim potezima i opozicionari u RS-u.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar