Firma kćerka HIFA OIL ulazi u novu djelatnost: Euro Roal nudi polikarbonatne ploče i pleksiglas

Firma kćerka HIFA OIL ulazi u novu djelatnost: Euro Roal nudi polikarbonatne ploče i pleksiglas

EURO ROAL, kompanija kćerka HIFA OIL, ušao je u novu poslovnu djelatnost proširivši svoju ponudu na polikarbonatne ploče i pleksiglas.

Nakon odjela za Aluminij, odjela za Inox, te odjela za PVC - LB.Profile, ovo je sada četvrti odjel u firmi.

“Baš kao i u svemu do sada, želimo postati glavni  Centar za materijale od polikarbonata i pleksiglasa na domaćem tržištu. Na ovaj način smo odgovorili zahtjevima tržišta, jer upravo ova dva materijala zbog svojih prednosti otvaraju prostor za invoacije u oblasti građevinarstva najprije. Polikarbonatnim pločama zatvaraju se hale, a koriste se, između ostalog, i kao krovni i zidni paneli čime se iskorištva dnevna svjetlost i štedi energija. Pleksiglas se sve više koristi kao zamjena za staklo, jer je savitljiv, otporan i može ga se oblikovati za razliku od stakla. Velik broj naših kupaca Alu i PVC - konstrukcionih profila, imaju potrebu za Polikarbonatima, tako da je ovaj segment srodan svemu ostalom što radimo”, kazao je Admir Djedović direktor kompanije EURO ROAL.

Polikarobantne ploče odlikuju se dugotrajnošću, postojanošću i jednostavnošću montaže. Otporne su na udarce, vatru i atmosferske prilike tako da se koriste za vanjske i unutarnje radove.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar