Fukuyama sutra u Sarajevu: Zarobljena država u postkonfliktnom društvu

Fukuyama sutra u Sarajevu: Zarobljena država u postkonfliktnom društvu

U organizaciji Centra za izborne studije, Tranparency International BiH, Zašto NE i Fakulteta Političkih nauka Sarajevo, u ponedeljak, 3 jula u 19,30 časova u Domu oružanih snaga, održaće se sesija na temu “Zarobljena država u postkonfliktnom društvu”, na kojoj će posebni gost biti Profesor Francis Fukuyama. (Sesija će biti održana na engleskom jeziku).

Fukuyama je profesor političke ekonomije, navode sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Njegovo najpoznatije djelo "The End of History and the Last Man" (prevedenokao "Kraj povijesti i posljednji čovjek") izazvalo je velikozanimanjejavnostiiobjavljeno je u prekodvadesetizdanjaširomsvijeta. Trenutno je Olivier Nomellini Senior Fellow at the Freeman Spogli Institute for International Studies (FSI) idirektorMosbacher of FSI's Center on Democracy, Development, and the Rule of Law (CDDRL).

U posjetiSarajevuboravi u sklopuAkademijezarazvojliderstvakoja se održava od 2-7 jula,  u organizacijiCentrazaizbornestudije, Tranparency International BiH, Zašto NE iFakultetaPolitičkihnauka Sarajevo u saradnjisa Center on Democracy, Development, and the Rule of Law (CDDRL) Univerziteta Stanford.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar