BIHAMK: Gužve na graničnim prelazima na jugu BiH

BIHAMK: Gužve na graničnim prelazima na jugu BiH

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1,5 sat, a na prelazu Gabela polje zadržavanja su do sat. Na prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se 30 do 40 minuta. Na graničnim prelazima Ivanica i Bijača nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se kolone formiraju na ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na putevima u BiH danas se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

"U danima vikenda smanjen je obim sanacionih radova, ali upozoravamo na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli bespotrebna zadržavanja i gužve. "

Do 13:30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas će, u vremenu od 16 do 17 sati, doći do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu (od zgrade Pošte do BP INA). Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar