Šprajc odgovorio na pokušaje da ga cenzuriraju: Ko je rekao da je Izrael teroristička država?! (Video)

Šprajc odgovorio na pokušaje da ga cenzuriraju: Ko je rekao da je Izrael teroristička država?! (Video)

Ugledni hrvatski vodielj Zoran Šprajc se u petak navečer, 3. novembra, u novom izdanju svoje emisije ''Stanje Nacije'' dotaknuo govora od sedam dana ranije, kad je u svom stilu komentirao sukob u Pojasu Gaze.

Tada je Šprajc Izrael okarakterisao kao terorističku državu zbog njihovih metoda koje koriste kao odmazdu za napad Hamasa koji se dogodio 7. oktobra.

Šprajc je kazao kako ga je zbog takvih komentara kaznio i YouTube. Sarkastično je prokomentarisao kako je "Gaza postala jedno od najljepših područja na svijetu".

"U prošloj emisiji dogodio nam se propust, jer smo govoreći o zbivanjima u Pojasu Gaze istakli kako u obračunu s terorizmom i Izrael koristi terorističke metode te time zapravo i sama postaje teroristička zemlja. To je možda bio pomalo promašen pristup zbog osjetljivih snimki iz Gaze zbog kojih je platforma YouTube ograničila pristup tim snimkama naše emisije, iako ih je cijeli svijet gleda danonoćno na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama, prenosi Radiosarajevo.ba.

Dakle, ne vjerujte snimkama razorene Gaze, ubijene i ranjene djece, gladnih i žednih civila. Jer nakon nedavne Humanitarne intervencije Izraela u Pojasu Gaze, da ne kažem Specijalne humanitarne operacije u Pojasu Gaze, to je postalo jedno od najljepših područja na svijetu. U njemu se djeca sretno i veselo igraju na prekrasnim pješčanim plažama ili na Play Stationu uživaju u trećem nastavku Balkan Warsa.

Pa ponekad djeca možda i prasnu, ali od smijeha, ne od bombi. A zahvaljujući izraelskim investicijama i ulaganjima u ekonomiju Gaze, dostignuta je skoro puna zaposlenost i standard koji premašuje standard civila u Tel Avivu koji sa zavisnošću gledaju kako žive njihova braća Palestinci u Gazi", rekao je Zoran Šprajc.

Pogledajte kompletnu emisiju:

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar