U Sina-begovoj džamiji u Goraždu proučena dova za Palestinu

U Sina-begovoj džamiji u Goraždu proučena dova za Palestinu

Brojni vjernici okupili su se na noćnom namazu u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu kako bi uputili molitvu za Gazu izloženu stravičnim napadima izraelskih snaga, u kojima je ubijeno više od 8.000 Palestinaca.

Glavni imam Medžlisa IZ Goražde Esad ef. Grabus naglašava da je to najmanje što se može učiniti za narod Palestine.  

- Nažalost, naša braća i sestre u Gazi i Palestini su pod stalnim napadima u kojima nažalost većinom stradaju civili, žene i djeca. Ono što mi možemo uraditi s naše strane, kao ljudi, kao vjernici, bez obzira o kome se radi, da li se radi o muslimanima ili nemuslimanima, svaki čin nasilja trebamo i hoćemo da osudimo. Hvala Allahu, u Sinan-begovoj džamiji okupili smo se u velikom broju i uputili dovu Uzvišenom Gospodaru da pomogne našoj braći i sestrama u Gazi, da se zaustavi ovo nasilje koje se čini nad tamošnjim narodom - kazao je ef. Grabus.  

On je pozvao građane da u što većem broju iskažu solidarnost s narodom Palestine i na protestima koji će sutra biti održani u Goraždu.

- U svoje lično i uime Medžlisa IZ Goražde pozivam građane da se okupimo u što većem broju i bar na taj način pružimo našu podršku narodu Palestine i ujedno uputimo apel međunarodnim relevantnim organima da napokon poduzmu sve što je potrebno kako bi se ovo krvoproliće, ubijanje i genocid zaustavio - kazao je glavni imam Medžlisa IZ Goražde.

Skup podrške narodu Palestine bit će održan sutra u 12 sati na Mostu Alije Izetbegovića u Goraždu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar