Joe Biden uputio zahvalnost emiru Države Katar

  • Foto: QNA
  • Foto: Amiri Diwan

Emir Države Katar sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani razgovarao je sinoć telefonom sa Joeom Bidenom, predsjednikom, kako je saopćeno, prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država.

Dvojica državnika razgovarala su o strateškim vezama  dvije zemalje i aspektima njihovog jačanja na nizu područja, uz razmjenu perspektiva u regiji Bliskog istoka, ali i širim međunarodnim kretanjima „od zajedničkog interesa“.

Predsjednik Biden je tokom poziva izrazio svoju duboku zahvalnost i poštovanje za posredovanje Države Katar koje je rezultiralo oslobađanjem određenog broja američkih državljana zatočenih u Iranu i njihovim povratkom u domovinu, prije svega njihovim porodicama, ističući da je uloga Države Katar na međunarodnoj sceni „učinkovita i konstruktivna“, prenijela je katarska državna agencija QNA.

Emir Al Thani je potvrdio je uvjerenje Države Katar u dijalog kao jedini način rješavanja sporova i uspostave mira, kao i nastavak državnih napora u posredovanju i rješavanju sporova u svijetu, dodajući da je predanost zvanične Dohe što kao pouzdani međunarodni posrednik nije ograničena regionalnim granicama, već ide daleko dalje kako bi pridonijela naporima za uspostavu mira na globalnoj razini.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar