Mubina i Hamdo Solo – mladi bračni par, zlatni studenti, oboje hafizi Kur’ana Časnog

Mubina i Hamdo Solo – mladi bračni par, zlatni studenti, oboje hafizi Kur’ana Časnog

Mubina Suljić Solo i Hamdo Solo su mladi bračni par. Upoznali su se na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i zajedno studirali.

Oboje su izučili i položili Hifz Časnog Kur’ana, i oboje su završili Fakultet sa najvišim ocjenama, i to Mubina sa prosjekom ocjena 10.00, a Hamdo sa nešto malo ispod 10. Njihovi uspjesi bili su povod za razgovor sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem, a u okviru Projekta “I oni su budućnost Tešnja”, prenosi Mahalla.

Hamdo je 2000. godište, iz Tešnja je, tj. Piljužića. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli, a potom i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Hifz Časnog Kur’ana položio je 2017. godine. U toku visokoškolskog obrazovanja učestvovao je na brojnim međunarodnim takmičenjima, u Zagrebu 2021. i 2022. godine i u Novom Pazaru 2021. godine.

Mubina je rođena u Sarajevu 2000. godine. Završila je Gazi Husrev-begovu medresu, a potom i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu ove godine. Hifz Časnog Kur’ana položila je 2019. godine.

Slušali smo naše prijatelje koji su stupili u brak a koji su bili naša generacija kako im je nakon što su se vjenčali postalo lakše. Mi smo se pitali kako lakše ako morate učiti, pa još i zarađivati za porodicu. Nakon što smo se vjenčali, odmah sam dobio posao, i postao sam honorarni imam u jednom džematu na Vratniku u Sarajevu. Džematlije mi govore da sam bolji efendija zato što imam ovako dobru, jaku i sposobnu suprugu”, objašnjava na početku razgovora Hamdo.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar