Film "Čobo" Muhameda Bikića proglašen najboljim na festivalu u Budvi

Film "Čobo" Muhameda Bikića proglašen najboljim na festivalu u Budvi

Dokumentarac Federalne televizije "Čobo", autora Muhameda Bikića proglašen je za najbolji kratkometražni film na Prvom međunarodnom festivala sportskog filma u Budvi "Budva Sports and arts film festival - BSAFF", a u organizaciji Montenegro ekstrim prodakšn.

"Film o legendarnom golmanu Slobodanu Janjušu Čobi, omiljenom na našim prostorima donosi nam toplu priču iz drugog ugla, koja o protagonisti ostvarenja govori kao i o ličnosti iz "raje", kazala je između ostalog predsjednica Žirija Marija Nikčević.

"Iznimno mi je drago da je Federalna televizija bila prisutna i na ovom festivalu, jer naš program poseban akcenat stavlja na dokumentarna ostvarenja, a sve češće sportske tematike. Ove nagrade i priznanja su najbolji dokaz da radimo dobru stvar. Hvala Žiriju i organizatoru Milošu Todoroviću na nagradi i odličnoj organizaciji prvog festivala u Budvi", rekao je Muhamed Bikić, autor nagrađenog filma "Čobo".

Nagradu za najbolji srednjometražni film dobilo je ostvarenje "Više od igre više od života", autora Milutina Grgura i Silvije Glavić-Grgur. Najbolji dugometražni film je "Dule Savić: a u Londonu - muk", autorice Branke Bešević-Gajić. Nagrada za najbolju montažu pripala je filmu "Nagoni", režisera, montažera i naratora Augustina Žuana. Nagradu za najbolju režiju, a ujedno i Grand prix festivala dobio je film "Kris Nikić", autora Džina Staforda.

Na međunarodnom festivalu dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom prikazana su 34 filma iz 15 država. Pobjednici u svojim kategorijama stekli su pravo učešća na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će u novembru biti održan u Milanu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar