Umro profesor matematike Univerziteta u Sarajevu Šefket Arslanagić

Umro profesor matematike Univerziteta u Sarajevu Šefket Arslanagić

Preminuo je profesor matematike Univerziteta u Sarajevu Šefket Arslanagić, objavili iz Udruženja matematičara Kantona Sarajevo. Penzionisani profesor Odsjeka za matematičke i kompjuterske nauke, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Šefket Arslanagić, preminuo je u nedjelju, 7. maja 2023. u 81. godini.

“U toku svog dugogodišnjeg plodonosnog rada dao je ogroman doprinos u radu sa mladim talentiranim bh. matematičarima, zbog čega mu dugujemo veliku zahvalnost. Detalji o terminu ukopa prof. Arslanagića biće poznati narednih dana. Neka mu je lahka zemlja bosanska”, navodi se u Facebook objavi Udruženja matematičara Kantona Sarajevo.

Šefket Arslanagić je rođen 7.10.1942. godine u Trebinju. Tu je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Prirodno-matematikom fakultetu u Sarajevu u junu 1967. Naučni stepen magistra stekao je u decembru 1982. godine na Sveučilištu u Zagrebu. Doktorsku disertaciju je odbranio u februaru 1999. na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a u junu 1999. godine izabran je u zvanje docenta.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar