Katarski univerzitet uskoro među 200 najboljih u svijetu

Katarski univerzitet uskoro među 200 najboljih u svijetu

Pod naslovom "Veliki uspjesi", katarski list „Al-Watan“ u današnjem izdanju ističe uspjeh Univerziteta Katar (QU) na svjetskoj listi univerziteta Quacquarelli Symonds (QS).

Univerzitet u Kataru se na ovoj listi pomaknuo sa 245. pozicije, na kojoj je bio u 2021. godini, na 224. mjesto u prošloj godini, te je na putu za ulazak na popis 200 najboljih univerziteta u svijetu!

List je primijetio da je Univerzitet u Kataru (QU), također, objavio da je dobio institucionalnu WSCUC akreditaciju, i to akreditacijskog tijela iz Sjedinjenih Američkih Država, što je dodatno međunarodno priznanje misije Univerziteta u Kataru, prenijela je katarska državna agencija QNA.

Ova akreditacija potvrđuje da univerzitet ima organizacijsku i administrativnu strukturu u skladu s unutašnjom politikom i međunarodno akreditiranim zakonima i propisima.

List dodaje kako dobivanje ove akreditacije jeste važan korak za potvrdu predanosti Univerziteta u Kataru njegovim studentima i zajednici, te stalnom poboljšanju visokokvalitetnog obrazovnog okruženja. Ovo je zapravo nastavak težnji Univerzitata u Kataru s ciljem ostvarenja stateškog cilja odnosno „organizacijske i operativne izvrsnosti“.

Od svog osnutka 1977., Univerzitet u Kataru (QU) je primarna institucija visokog obrazovanja u Kataru i danas je "svjetionik akademske i istraživačke izvrsnosti u regiji".

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar