Ambasada Katara uputila čestitku povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Ambasada Katara uputila čestitku povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Ambasada Države Katar u Sarajevu i ambasador, Nj. E. Sultan bin Ali Al Khater, uputili su u povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana čestitku svim muslimankama i muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu.  

„Neka nastupajući mjesec Ramazan bude vrijeme mira, susreta i sreće u blagodatima vjere i dobročinstvima. Ramazan šerif mubarek olsun“, navodi se u čestitki Ambasade Države Katar koja je objavljena na Twitteru.

Bosna i Hercegovina i Država Katar ove godine obilježavaju 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa, što prilika da se snažne veze dviju prijateljskih i bratskih država dodatno naglase.

Mada je zvanična Doha priznala suverenu i nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu još u oktobru 1992. godine, uspostava diplomatskih odnosa dvije zemlje 22. januara 1993. godine predstavljala je početak odlučne podrške odbrani Bosne i Hercegovine i njezinim građanima na humanitarnom planu, ali drugim poljima života.

Ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan bin Ali Al-Khater u više navrata je poručio da prijateljima u Bosni i Hercegovini želi prosperitet i blagostanje, te da u Državi Katar imaju iskrene prijatelje.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar