Obilježena 25. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića-Talijana

Obilježena 25. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića-Talijana

Članovi porodice, prijatelji, saborci, te mnogobrojne zvanice danas su odavanjem počasti i polaganjem cvijeća obilježili 25 godina od smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.

Istinski heroj, patriota, koji je zadužio domovinu Bosnu i Hercegovinu, bio je omiljen među saborcima i Sarajlijama.
Današnjem obilježavanju prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović.

Ovim povodom, prisutni su se prisjetili generala Hajrulahovića, istinskog borca protiv nacionalističkih ideologija, heroja odbrane Bosne i Hercegovine.- Naša obaveza i zadatak jeste kontinuirano podsjećanje na časnu borbu naših saboraca, sjećanje na velika imena koju su iznjedrila borbena dejstva.

Mustafa Hajrulahović svoje ime upisao je u temelje naše domovine, a kolektivno njegovanje kulture sjećanja naša je trajna obaveza - poručio je ministar Osmanović, saopćio je Press KS.

Mustafa Hajrulahović rođen je u Banjoj Luci 22. januara 1957. godine. Završava Mornaričku vojnu akademiju sa odličnim ocjenama, a nakon toga školu za pomorskog diverzanta ili preciznije postaje stručnjak za diverzije na moru i kopnu. Kao najbolji među diverzantima, postaje komandant odreda, a zatim i diviziona. Bio je prvi ratni komandant 1. korpusa AR BiH, general Armije RBiH. Preminuo je 08. marta 1998. godine.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar