Sutra akademija i koncert podom 120 godina BZK "Preporod"

Sutra akademija i koncert podom 120 godina BZK "Preporod"

Jubilarna akademija i koncert povodom 120. godišnjice osnivanja i Dana Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" bit će održani u sarajevskoj Vijećnici sutra, 20. februara, s početkom u 19.00 sati. 

Naime Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" obilježava svoj veliki jubilej - 120. godišnjicu osnivanja ove danas temeljne i najstarije organizacije kulture Bošnjaka, odnosno bošnjačke kulturne matice.

- Ovaj veliki jubilej dočekujemo s ponosom i radošću, a prije svega sa sviješću o povijesnoj i savremenoj važnosti naše kulturne i društvene zadaće, koja je od samog početka zacrtana kao rad i djelovanje za opće dobro, odnosno "za sreću doma i naroda", kako je to pjesnički stihom sažeo dr. Safvet-beg Bašagić, jedan od osnivača i prvi predsjednik današnje Bošnjačke zajednice kulture "Preporod". Tu zadaću Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" nastojala je ostvarivati tokom svih prethodnih 120 godina, što na način primjeren savremenom trenutku čini i danas, uvijek djelujući društveno konstruktivno i progresivno - naveli su iz "Preporoda".

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar