Nastavlja se hajka protiv imama Mahića

Nastavlja se hajka protiv imama Mahića

Kampanja protiv glavnog imama Medžlisa Islamske zajedice Kozarac hafiza Amir-ef. Mahića, u koju je osim režimskih medija u bosanskohercegovačkom entitetu RS uključeno i Ministarstvo unturašnjih poslova RS-a, dobija dodatno na zamahu.

Naime, u četvrtak, 16. februara, u Skupštini Prijedora bit će održana posebna sjednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Ona se, kako je navedeno u pozivu, sastoji od "zauzimanja stavova, donošenja zaključaka povodom izjava glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu Amira Mahmića". Kao izvjestilac naveden je Slobodan Javor, gradonačelnik i drugi...

Podsjetimo, Mahić se nakon izjava o svetosavlju izvinio, ali to nije bilo dovoljno. Oštro su ga napali mediji u RS-a, a morao je dati izjavu u prostorijama MUP-a RS-a.

Sada će se "njegovim slučajem" baviti Skupština Prijedora, grada u kojem 1992. godine ubijeno 3.176 civila, u najvećoj mjeri Bošnjaka uz određen broj Hrvata i u kojem vlast godinama ne dozvoljava izgradnju spomenika ubijenoj djeci, prenosi Faktor. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar