Atifa životni san da postane majka ostvarila sa 60 godina

Atifa životni san da postane majka ostvarila sa 60 godina

Novopazarka Atifa Ljajić koja je svoj životni san da postane majka ostvarila u šezdesetoj godini mnoge je oduševila svojom željom i hrabrošću.

Tada je o njoj pisao cijeli region, a našla se i u svjetskim medijima. Nakon toga počela je njena borba sa samohranim roditeljstvom, jer je suprug napustio ubrzo nakon što se kćerka rodila. Iznajmljeni stan u kojem je živjela sa svojom kćerkom bio je preskup za njena skromna primanja, prenose mediji.

Zahvaljujući dobrim ljudima, ona više ne mora da brine o krovu nad glavom. Tragom informacije da su se javili donatori koji će doživotno plaćati kiriju.

"Ko god hoće neka reaguje kako god hoće. Meni se želja ispunila, dobila sam zdravo i pravo dijete. Bivši suprug je priznao dijete, ali poslije više nije htio da živi sa nama, dođe u vrtić da ga vidi, a sa mnom ne govori", otkrila je.

Bez ikakvih prihoda morala je sama da se snalazi, pomogli su joj dobri ljudi.

"Hvala svima koji su pomogli. Neki su ljudi dolazili davali 100, neki 50 eura i to mi je mnogo pomoglo", rekla je.

Sa svojim skromnim prihodima jedva je plaćala režije, pišu srbijanski mediji.

"Stalno sam morala da se selim. Kćerku u jednu ruku, u drugoj ruci stvari nije bio niko tu da mi pomogne", rekla je.

Ova priča je mnoge rastužila. Posredstvom humanih ljudi, javila se žena koja je rekla da želi da joj pruži stan i da će plaćati kiriju.

Bilo mi je mnogo milo, obradovala sam se. Najviše na svijetu željela bih da mogu kćerki da kupim stan – otkrila je Atifa.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar