Ministar Cikotić upozorio na prisustvo radikalnih i ekstremističkih grupa u RS-u

Ministar Cikotić upozorio na prisustvo radikalnih i ekstremističkih grupa u RS-u

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je pismo komandantu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-majoru Antonu Wesselyju zbog sigurnosnih prijetnji povezanim sa obilježavanjem 9. januara na području Istočnog Sarajeva.

Ministar Cikotić je informisao komandanta Wesselyja da dostupne infomacije obavještajnih i sigurnosnih struktura upućuju na moguće prisustvo nekoliko radikalnih i ekstremističkih grupa iz RS, Srbije i Rusije na području entiteta RS.

Također, podsjetio je i na reakcije udruženja vetarana u Kantonu Sarajevo koje smatraju ovaj događaj neoprihvatljivim, s obzirom da Ustavni sud BiH obilježavanje ovog datuma proglasio neustavnim, saopštilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Imajući u vidu moguće prijetnje miru u sigurnosti u Bosni i Hercegovini koje ovaj događaj može prouzrokovati ministar Cikotić je izrazio očekivanje, da EUFOR-a u skladu sa mandatom i ovlastima, poduzme adekvatne mjere za osiguranje zakonskog i ustavnog funkcionisanja svih institucija, kao i mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar