Sarajevo Fan Zona - Djeca iz BiH uputila divnu poruku uoči početka Svjetskog prvenstva Katar 2022.

Sarajevo Fan Zona - Djeca iz BiH uputila divnu poruku uoči početka Svjetskog prvenstva Katar 2022.

Ostala su još samo dva dana do početka najvećeg globalnog sportskog događaja godine, FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

Dok reprezentacije zemalja učesnica i navijači pristižu u Dohu, nogometna groznica se polako osjeća širom svijeta. Tako je i u Bosni i Hercegovini gdje se, također, nestrpljenjem očekuje da lopta krene sa centra u Kataru, prvoj arapskoj državi domaćinu Mundijala.

Ovim značajnim povodom Ambasada Države Katar u Sarajevu, a u saradnji sa humanitarnom organizacijom Qatar Charity u Bosni i Hercegovini i sarajevskim Fame kafeom (Petrakijina 24), gdje će se inače moći pratiti utakmice Svjetskog kupa, djeca iz Bosne i Hercegovine izvela su na arapskom jeziku pjesmu „Arhbo“, jednu od službenih pjesama Svjetskog kupa.

Ovaj soundtrack objavljen je krajem augusta ove godine i predstavlja izraz duha katarskog gostoprimstva tokom Mundijala, te već ima desetine miliona pregleda na platformi YouTube. Pjesmu izvorno izvode zvijezda iz Portorika Ozuna i francusko-kongoanski pjevač Gims, a arapsku verziju katarske muzičke zvijezde Nasser Al Kubaisi, Ayed i Haneen Hussein.

“Arhbo” – lokalna žargonska riječ za “dobrodošlicu” u Katar, dolazi od arapske riječi “Marhaba”, dobro poznate i u BiH. Pjesma je poticajna i pojačava zajedništvo utkano u tkivo ovogodišnjeg spektakla u Kataru.

Noseći šalove Države Katar i Bosne i Hercegovine, djeca iz Bosne i Hercegovine su nastupila pod dirigentskom palicom maestra Mehmeda Bajraktarevića i njegovih suradnika.

„Neobično cijenim sve što je Katar uradio do sada na pripremi Mundijala. Mislim da će ovaj događaj biti nešto što svijet nije vidio. Ne može se zanemariti veliki trud i želja Katara da okupe sportiste, nogometaše iz cijelog svijeta, a to samo po sebi šalje jednu univerzalnu poruku“, rekao je, uz, maestro Bajraktarević ovim povodom.

Naglasio je kako neobično cijeni to što Država Katar i katarski emir, sheikh Tamim bin Hamad Al Thani pomažu djecu širom svijeta da izrastu u čestite ljude. Neka od njih odlučila su zahvaliti Državi Katar šaljući ovu video poruku punu poštovanja i ljubavi prema zemlji koja je već 30 godina snažno uz Bosnu i Hercegovinu. Ambasada Države Katar u Bosni i Hercegovini uputila je dobrodošlicu u Fan zonu tokom FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar