Svečanost uoči FIFA Svjetskog prvenstva: Ambasador Katara u BiH posjetio vrtić „Trešnjica“

U povodu predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan bin Ali Al-Khater, zajedno sa saradnicima i predstavnicima humanitarne organizacije Qatar Charity, posjetio je danas vrtić „Trešnjica“ u općini Vogošća, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tom prilikom ambasador Katara družio se sa djecom i osobljem vrtića „Trešnjica“, te mališanima uručio prigodne poklone uoči početka globalnog sportskog događaja u njegovoj zemlji od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

Glavna i odgovorna odgajateljica vrtića „Trešnica” Azra Yakdi uputila je riječi zahvalnosti ambasadoru Al-Khateru, izražavajući zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti predstavnike Katara pred sportsku priredbu zbog koje su posljednjih sedmica oči cijelog svijeta usmjerene prema Dohi.

Noseći zastave Države Katar i Bosne i Hercegovine, mališani vrtića "Trešnjica" ovom prilikom izveli su prigodan program za ambasadora Al-Khatera i ostale goste.

Ukupno 32 reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu.

FIFA je u više navrata izrazila uvjerenje da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.

Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar