Država Katar finansira značajan projekt Islamske zajednice u BiH

  • (Foto: Haris Memija)
  • (Foto: Haris Memija)
  • (Foto: Haris Memija)
  • (Foto: Haris Memija)

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci potpisao Ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije i dogradnje u dijelu suterena i nadogradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 50 u Sarajevu, prenosi Preporod.

- Radostan sam što će konačno biti izvršena rekonstrukcija zgrade između Gazi Husrev-begove biblioteke i Gazi Husrev-begove medrese. To je jedna starija zgrada. Plan je da se ona pretvori u hotelski smještaj Gazi Husrev-begovog vakufa, i nadam se da ćemo vrlo brzo imati taj smještaj, a da će Vakuf imati koristi od toga, imajući u vidu da brine o puno institucija unutar Islamske zajednice, posebno o džamiji, imaretu, ali i o učenicima, studentima - kazao je nakon potpisivanja reisul-ulema Kavazović.

Projekat je finansijski podržala Država Katar, te je tim povodom potpisivanju Ugovora prisustvovao i ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan bin Ali Al-Khater.

Reisul-ulema Kavazović je zahvalio Državi Katar.

- Zgradu je Islamska zajednica kupila uz pomoć naše braće iz Države Katar, a sada će podržati i projekat rekonstrukcije i dogradnje, na čemu smo im zahvalni - kazao je reisul-ulema.

Ugovor je potpisao i predstavnik izvođača radova firme Neimari d.o.o.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar