Predsjednica Instituta Islam za mir: Protiv Katara se vodi klevetnička kampanja

Predsjednica Instituta Islam za mir: Protiv Katara se vodi klevetnička kampanja

Predsjednica Instituta Islam za mir iz Argentine Melody Amal Khalil Kabalan u intervjuu za argentinsku novinsku agenciju (Telam) osudila je, kako je navela, klevetničke kampanje protiv Države Katar u zapadnim medijima.

Kabalan je kazala  da je razlog takve kampanje to „što je Katar prva arapska muslimanska zemlja koja je domaćin Svjetskog prvenstva“, prenijela je katarska državna agencija QNA.

Nadalje, dodala je da će navijači koji putuju u Katar kako bi prisustvovali Svjetskom prvenstvu u nogometu u Katru 2022. otkriti zajednicu koja je izuzetno otvorena prema običajima drugih, ali se s ponosom pridržava svojih običaja i tradicije.

Prema njezinim riječima,  FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. predstavlja izvrsnu priliku za Katarce da upoznaju svijet sa svojim običajima i tradicijom, ističući da u Kataru već postoji kulturna razmjena i da su državljani Katara sigurni da će se svi posjetitelji zaljubiti u njihovu zemlju.

Naznačila je da će navijači FIFA Svjetskog kupa u Kataru 2022. promijeniti mnogo svojih predrasuda i zabluda o arapskoj i islamskoj kulturi i tradiciji kada jednom dođu u Katar.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Predsjednik Medicinskog komiteta FIFA-e dr. Michel D'hooghe izjavio je ovog vikenda u intervjuu za belgijsku radio stanicu RTBF da je Katar spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da Svjetsko prvenstvo bude održano na najbolji mogući način. Stoga vjeruje „da će svijet biti svjedok velikog događaja“.

Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.

Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar