Katar uputio pomoć Južnoafričkoj Republici

Ambasada Države Katar u Cape Townu isporučila je humanitarnu pomoć međunarodne humanitarne organizacije Qatar Charity Južnoafričkoj Republici, kao odgovor na donatorsku kampanju tokom aktivnosti proslave Međunarodnog dana Nelsona Mandele, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Katara.

Humanitarna pomoć uključivala je prehrambene namirnice, proizvoda za zaštitu zdravlja, poljoprivredni materijal s ciljem osposobljavanja starijih osoba za uzgoj povrća, kao i cisternu za vodu.

Uručenju pomoći prisustvovali su zamjenica ministra međunarodnih odnosa i saradnje Južnoafričke Republike Candith Mashego-Dlamini i ambasador Države Katar u Južnoj Africi Tariq Ali Al Ansari.

Zamjenica ministra međunarodnih odnosa i saradnje u Južnoj Africi ovom je prilikom izrazila zahvalnost i priznanje za donaciju Katara, pozdravivši partnerstvo dvije zemlje.

Također je pohvalila njihove dobre bilateralne odnose.

Ambasador Države Katar u Južnoj Africi Tariq Al Ansari je izrazio veliko zadovoljstvo što se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana Nelsona Mandele, kao datuma ustanovljenog odlukom Opće skupštine UN-a, istaknuvši da Država Katar, kroz pomoć koju nudi ovoj prijateljskoj zemlji, doprinosi ublažavanju siromaštva i patnje koji pogađaju zajednice.

Ambasador Države Katar u Južnoafričkoj Republici ukazao je na humanitarnu pomoć koju Država Katar pruža Južnoafričkoj Republici, uključujući i pomoć koja je pružena tokom nedavnih poplava u ovom dijelu svijeta.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar