Poznat uzrok smrti muftije Muamera ef. Zukorlića

Bivši predsjednik SPP-a i sandžački muftija, rahmetli Muamer Zukorlić, je na osnovu nalaza obdukcije preminuo prirodnom smrću, saopćilo je danas Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Tužilaštvo navodi da su izmjerene vrijednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrijednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti, prenose srbijanski mediji.

“Uzimajući u obzir Zukorlićevu cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porijekla i nastupila je kao posljedica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja“, dodaje se u saopćenju.

Podsjećamo, sin Muamera Zukorlića i predsjednik stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić obavijestio je danas javnost da su stigli prvi rezultati nalaza obdukcije tijela rahmetli muftije.

Zukorlić je saopćio da će porodica sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti.

Pojedini mediji iz Novog Pazara prethodno su prenijeli nezvaničnu informaciju da je obdukcijski nalaz pokazao da je bivši muftija Muamer ef. Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar