Podjela stipendija iz Fonda "Investiraj u znanje" studentima Medžlisa Prijedor

Podjela stipendija iz Fonda "Investiraj u znanje" studentima Medžlisa Prijedor

Uoči Ramazanskog bajrama u prostorijama Medžlisa Prijedor iz fonda Medžlisa "Investiraj u znanje" podijeljene su stipendije studentima sa područja Medžlisa Prijedor.

Na samom početku prisutnim studentima obratio se glavni Imam Benjamin-ef. Hodžić, koji je naglasio izuzetnu važnost naobrazbe za vjernika, podvlačeći da je to stroga islamska dužnost za svakog vjernika i vjernicu, te da znanje kao takvo nema alternativu. Zahvalio im se što uče i savjetovao ih da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad nakon studija

Važnost međusobne komunikacije

Predsjednik medžlisa Ajdin Varmaz poselamio je prisutne, te također naglasio važnost studiranja i učenja. Posebno je akcentirao studentima da prate rad Medžlisa i tražio od njih kada dobiju diplome u ruke da kopiju diplome arhiviraju u medžlis radi baze podataka i eventualne mogućnosti zaposlenja i pronalaska posla. Također im je savjetovao da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad.

Prisutnim studentima zatim se obratio predsjednik i rukovodilac fonda "Investiraj u znanje" doktor stomatologije Amir Cerić koji kazao kako je ovo najveća novčana podjela studentima ovih godina, te naglasio važnost međusobne komunikacije i praćenja rada fonda "Investiraj u znanje". A zatim im je dr. Cerić uručio stipendije u iznosu od 500 KM.

Projekat se dodatno razvija

Podsjećamo fond "Investiraj u znanje" je projekat koji je krenuo iz džemata Čaršija-Stari Grad a koji je medžlis prepoznao kao dobar te ga danas u skladu svojih kapaciteta dodatno razvija i rukovodi sa njim na radost mnogobrojnih studenata. Do danas iz ovog fonda "Investiraj u znanje" prijedorskim studentima podijeljeno je preko 50.000 KM.

Zahvaljujemo se svima koji učestvuju u ovom hairli djelu te Vas i dalje pozivamo da budete dio ove, zasigurno izuzetno kvalitetne priče iz našeg medžlisa, navodi se u saopćenju. 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar