IZBiH odgovorila Draganu Čoviću: Od politike HDZ-a smo imali samo štetu

IZBiH odgovorila Draganu Čoviću: Od politike HDZ-a smo imali samo štetu

Netačne i zlonamjerne tvrdnje koje se iznose o Islamskoj zajednici neće promijeniti činjenicu da Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini nikada nije bila dio političkih kampanja, saopćio je Rijaset Islamske zajednice povodom insinuacija predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića da je Islamska zajednica vodila kampanju za izbor Željka Komšića za poziciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"U saopćenju Rijaseta nakon današnje sjednice u Sarajevu se podsjeća da je Čović već u nekoliko navrata iznosio neistine o tome da Islamska zajednica vodila kampanju za izbor Željka Komšića za poziciju člana Predsjedništva BiH, te kako je ovu konstataciju ponovio u utorak 22. marta 2022. godine.

Islamska zajednica je od političkog djelovanja Dragana Čovića imala samo štetu, jer je on, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, svojim djelovanjem opstruirao potpisivanje Ugovora između Islamske zajednice i države Bosne i Hercegovine i tako najbrojniju vjersku zajednicu u BiH, i njene pripadnike, doveo u diskriminiran položaj", navodi se u saopćenju Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar