Mirnes Kovač: Savjet svim Bošnjacima koji drže do sebe da čuvaju do svog dostojanstva

Novinar i politički analitičar iz Sarajeva Mirnes Kovač reagirao je na svom Facebook profilu na pisanje magazina Stava iza kojeg urednički stoji Filip Mursel Begović.

Kovač se osvrnuo na veoma ostrašćeni tekst u posljednjem broju magazina Stava u kojem se tvrdi da, kako se navodi, muslimanima žele uskratiti slobodu govora, te da su "određene javne ličnosti", poput Mirnesa Kovača, inače člana redakcije Preporoda, medija u vlasništvu Islamske zajednice, "otvoreno podržale vandalski napad na plakat u Zenici", prenosi Avaz.

Inače, na "listi za odstrel" magazina Stav našli su se i drugi novinari i mediji. Na udar pisanija urednika Stava došli su proteklih dana i predstavnici naše uleme. Povod za sve su tekstovi i komentari vezani za rasprave o čestitanjima Božića i Nove godine u Bužimu i Zenici, to jeste uklanjanje, kako su prenosili mediji, ilegalno postavljanih plakata u Zenici u kojima se pozivalo na "tradiciju Bošnjaka".

"Grijeh" autora koje Stav napada jeste što ukazuju da se jalovim raspravama na ovu temu - a u vrijeme otvorenih ataka na državu BiH i Bošnjake - isključivo daju argumenti onima koji ne žele dobro ni našoj domovini ni bošnjačkom narodu.

Odgovor Stavu i pseudo Bošnjaku Mustafi Drnišliću!

"Nisam nikada podijelio tekst iz tog nacionističkog smeća, ni kada su me k’o fol branili, pa neću ni sada kad me napadaju, da Vam ne bih pokvario ovaj mubarek dan. Inače savjet svim Bošnjacima koji drže do sebe da čuvaju do svog dostojanstva i da se klone tog sikofantskog sedmičnog pamfleta kojeg uređuju neškolovani medijski najamnici nedovršenih svjetonazora i nesigurnih identiteta", napisao je Kovač.

mirnes1.jpg - Mirnes Kovač: Savjet svim Bošnjacima koji drže do sebe da čuvaju do svog dostojanstva

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar