BN TV: Potkivanje VSTV-a za spas Gordane Tadić

O Gordani Tadić, koja je ranijim odlukama Disciplinske komisije udaljena sa pozicije glavnog tužiteljice, odlučivat će se na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH 20. oktobra i ta odluka će biti konačna.

Kako se bliži 20. oktobar, sve je veća nervoza i člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, a kako kažu naši izvori bliski SNSD-u, Dodik je spreman da brani ostanak Tadić na mjestu glavne tužiteljice svim mogućim sredstvima, prenosi TV BN.

Dodikov savjetnik Milan Tegeltija, koji je bio predsjednik VSTV-a sve dok zbog brojnih afera nije bio prinuđen da podnese ostavku, ima glavnu ulogu u spašavanju Tadić.

Prema našim izvorima, Tegeltija je od jednog od tajkuna bliskih porodici Dodik tražio milion maraka kako bi "potkovao" pet od 15 članova Vijeća sa po 200.000 KM, a već je i izvijestio Dodika da je "riješio svoje sigurne glasove" i da je u VSTV-u odnos glasova 9 naprema 6.

Ostaje da se vidi koliko Dodik vjeruje Tegeltiji, jer na kocki je mnogo toga.

Eventualni neuspjeh "potkivanja" značio bi da Tadić i definitivno nije više glavni tužilac, a to opet znači da više predmeta za korupciju i kriminal porodice Dodik više neće "tapkati u mjestu", što je garantovano dok god je Tadić na dužnosti.

Ukoliko "potkivanje" uspije, nagrada za Tegeltiju bi trebalo da bude ministarsko mjesto u Ministarstvu pravde ili MUP-u RS, tako da će biti izuzetno zanimljivo pratiti dalji razvoj situacije.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar