Zašto je Denis Zvizdić napustio Stranku demokratske akcije?

Zašto je Denis Zvizdić napustio Stranku demokratske akcije?

Denis Zvizdić napustio je u petak Stranku demokratske akcije (SDA).

Na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao je da je podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika stranke, člana Predsjedništva stranke te da je istupio iz njenog članstva SDA, prenosi Al Jazeera Balkans.

“Odluka nije bila laka, niti jednostavna, ali je, poslije svega, bila jedina moguća, imajući u vidu da, prema mom mišljenju, nisu napravljene kadrovske promjene koje bi vodile napretku”, kazao je Zvizdić.

Pojasnio je da to ranije nije uradio jer je, kako je kazao, smatrao da nije bilo korektno otići a ne upozoriti na greške.

Ostaje u politici kao nezavisni zastupnik

“Ja sam u SDA skoro 30 godina, to je čitav jedan život. Uložio sam znanje, umijeće, zdravlje i postalo je besmisleno dalje učestvovati u radu i kolegija i Predsjedništva SDA, jer je, po meni, puno obećanja, a malo konkretnih poteza”, dodao je Zvizdić.

Istakao je da ostaje aktivno u politici.

“Ostajem u statusu nezavisnog zastupnika” u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, istakao je Zvizdić.

Zvizdić je bio član SDA od 1991. godine.

Izetbegović: Želim mu dobro zdravlje

Od tada je obavljao dužnosti predsjednika Vijeća SDA, zatim člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika stranke.

Kao funkcioner SDA bio je na raznim funkcijama, od premijera Kantona Sarajevo do predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Denis Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i životne oduke i želim mu dobro zdravlje u životu”, kratko je u petak izjavio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar