Čestitke: Sin generala iz Srebrenice najbolji polaznik Pješadijske škole u Turskoj

Pripadnik Oružanih snaga BiH potporučnik Tarik Tursunović proglašen je najboljim stranim polaznikom Pješadijske rodovske škole u Republici Turskoj, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane BiH.

Tursunović je pripadnik 1. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dobio je priznanje kao najbolji strani polaznik usavršavanja na Pješadijskoj rodovskoj školi, koje se od 8. decembra 2020. do 28. maja 2021. godine realiziralo u Istanbulu, Republika Turska.

Školu je pohađalo 650 oficira Oružanih snaga Republike Turske, kao i 43 oficira iz Islamske Republike Afganistan, Albanije, Bosne i Hercegovine, Somalije i Turske Republike Sjeverni Kipar.

Potporučnik Tursunović je školovanje završio u skladu sa oficirskim standardima Oružanih snaga Turske sa ukupnim prosjekom uspješnosti od 93 posto.

Inače, potporučnik Tarik Tursunović je sin "Zlatnog ljiljana", rahmetli generala Huseina Tursunovića iz Srebrenice.

Podsjetimo, brigadni general Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Husein Tursunović umro je u januaru 2019. godine u Sarajevu.

U svojoj karijeri bio je, između ostalog, komandant Komande za podršku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i borac u redovima Armije RBiH.

Naša redakcija upućuje čestitku potporučniku Tursunoviću, njegovoj porodici, Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar