AJB Start – nova digitalna emisija na Al Jazeeri Balkans (Video)

AJB Start je nova digitalna emisija u programu Al Jazeere Balkans, koja će poznate, kao i one manje poznate, svjetske i lokalne priče tokom sedam do deset minuta objašnjavati na prijemčiv i jednostavan način. Cilj je aktuelnosti učiniti jednostavnim i dodatno obogatiti znanje gledalaca.

Emitovat će se na društvenim mrežama petkom u 21:00 sat.

Nakon originalne engleske te arapske verzije emisije “Start Here” Al Jazeera Balkans je odlučila ovu dinamičnu digitalnu emisiju uvrstiti u svoj program.

Njena posebnost, osim edukativnog sadržaja, ogledat će se i u vizuelnoj prezentaciji informacija koje će interaktivno oslikavati i približavati temu koja se obrađuje, iz različitih uglova i s nekoliko sagovornika.

Predložite teme

Gledaoci su pozvani da zanimljive i nedovoljno istražene teme predlože za naredne epizode, a to mogu učiniti putem društvenih mreža Al Jazeere Balkans.

Tema prve emisije je novi zakon o jačanju principa republike u Francuskoj, kojim francuski predsjednik Emmanuel Macron želi ograničiti djelovanje “islamskog separatizma”, dok mnogi smatraju da se njime cilja na cijelu muslimansku zajednicu.

Producent i prezenter emisije je Haris Buljubašić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar